Re: xmms only playing mp3 as root

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



On Wed, 29 Dec 2010 22:33:05 +0200, Johan wrote:

> Good day,
> 
> When tested xmms on mp3,  I was logged in as root.
> 
> As user it complains ..
> 
> [[email protected] ~]$ xmms
> Message: device: default
> 
> ** WARNING **: Failed to open font: "-adobe-helvetica-bold-r-*-*-10-*".
> 
> ** WARNING **: oss_open(): Failed to open audio device (/dev/dsp): No 
> such file or directory
> 
> As root it plays but..
> 
> [[email protected] ~]# xmms
> Message: device: default
> 
> ** WARNING **: Failed to open font: "-adobe-helvetica-bold-r-*-*-10-*".
> 
> ****** Well there is no such file as    /dev/dsp   ********** on my system
> 
> 
> Kindly some pointers please.

Is this with a fresh user account, where no old configuration files
are still being used? Or perhaps xmms still looks for OSS by default?

Try to delete your old configuration. Or reconfigure XMMS to use a different
output plugin, such as one for ALSA or Pulse Audio (package "xmms-pulse").

Alternatively, consider switching to a new [actively maintained] audio
player. Try "yum search xmms" to find related packages.
-- 
users mailing list
[email protected]
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Mailing_list_guidelines


[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux