Re: Celestia Space Simulator

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



On Tue, Sep 21, 2010 at 03:39:49PM -0700, Michael Miles wrote:
> JD wrote:
> >
> > On 09/21/2010 11:10 AM, Michael Miles wrote:
> >    
> >> JD wrote:
> >>      
> >>> On 09/21/2010 09:57 AM, Michael Miles wrote:
> >>>
> >>>        
> >>>> Hi all
> >>>>
> >>>> I have recently installed Celestia Space Simulator and it worked really
> >>>> well for about 10 minutes then crashed and will not start up any more.
> >>>> I have removed it and re-installed it and still it starts with the
> >>>> beginning banner and then crashes with no abrt warning.
> >>>>
> >>>> This is a beautiful sim and I am just wondering if anyone has had the
> >>>> same problems with this software.
> >>>>
> >>>>
> >>>> It bugs me because it worked and I was flying through the universe when
> >>>> I crash landed on mars, it just quit!!!
> >>>>
> >>>> Michael F12 x86_64
> >>>>
> >>>>          
> >>> /I downloaded celestia-gtk-1.4.1.x86.package and ran it
> >>> (as non superuser) and it installed.
> >>> But it does not tell me where it installed it, and it did not flag any
> >>> errors
> >>> or problems.
> >>> So I search my home dir and /tmp. It is not there. Ditto with Desktop.
> >>> No new icon.
> >>> Is this Ghost Ware? :)
> >>>
> >>> /
> >>>
> >>>        
> >> I am not sure.
> >>
> >> Here's where it came from
> >> celestia.x86_64                       1.5.1-2.fc12
> >> @fedora
> >>
> >>
> >> Like I said it installed then ran no problem then just stopped.
> >> When I run it from command line I get
> >>
> >>
> >> [[email protected] ~]$ celestia
> >> Initializing ARB vertex programs . . .
> >> Loading ARB vertex program: shaders/diffuse_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/specular_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/haze_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/bumpdiffuse_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/bumphaze_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/shadowtex_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/diffuse_texoff_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/rings_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/ringshadow_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/night_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/glossmap_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/diffuse2_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/haze2_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/diffuse_texoff2_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/specular2_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/night2_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/star_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/multishadow_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/texphong_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/texphong_alpha_arb.vp
> >> Loading ARB vertex program: shaders/ell_galaxy_arb.vp
> >> All ARB vertex programs loaded successfully.
> >> Initializing NV fragment programs . . .
> >> Loading NV fragment program: shaders/shadow_on_rings_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/eclipse1_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/eclipse2_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/diffuse_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/bumpdiffuse_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/texphong_nv.fp
> >> Loading NV fragment program: shaders/texphong_alpha_nv.fp
> >> All NV fragment programs loaded successfully.
> >> render path: 8
> >> Floating point exception (core dumped)
> >>
> >>
> >>
> >> This is a Fedora repo sim
> >>
> >>
> >> Michael
> >>
> >>      
> > OK. I installed it from fedora instead of sourceforge
> > and it runs - but it is taking 99.9% of cpu.
> > I am unable to do anything.
> > What a monster this app is :)
> >
> > top - 11:43:40 up  1:57,  1 users,  load average: 2.46, 1.76, 1.37
> > Tasks: 176 total,   2 running, 174 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
> > Cpu(s): 96.1%us,  3.9%sy,  0.0%ni,  0.0%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,
> > 0.0%st
> > Mem:   2062408k total,  1991168k used,    71240k free,   260496k buffers
> > Swap:  8385924k total,     2904k used,  8383020k free,  1030732k cached
> >
> >     PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
> > 30805 jd        20   0  325m  65m  13m R 99.9  3.3   2:48.03 celestia
> >    
> 
> 
> 
> 
> 
> Wow, talk a hungry little dude.
> I have had some success running it in root but same thing but this time 
> I get a abrt warning
> 
> process usr/bin/celestia killed by signal 8 (SIGFPE)
> 
> I have disabled selinux and the firewall just to see if that had any 
> effect. (NIL)
> 
> This ran perfect the first and ever since the first crash it will not run.
> I get the splash screen and then blank screen
> 
> 
> Too bad because it is a very nice application for kids to explore the 
> universe. Very useful for educational purposes
> 
> Michael

I've got Celestia 1.4 on my centos box where it runs very nicely.
I do notice that it pretty much uses up one full core of the PhenomII
processor, though, and that's with a Nvidia 9800GT graphics card.
Yes, it uses OpenGL. I've not tried it without, but I suspect the
OP may be trying to use it without video acceleration, or maybe just
with insufficient amounts thereof.

I did see something in a FAQ about some key combination that can be
used to change the way it renders the images,... maybe the OP should
try looking for that.

-- 
---- Fred Smith -- [email protected] -----------------------------
                        The Lord is like a strong tower. 
             Those who do what is right can run to him for safety.
--------------------------- Proverbs 18:10 (niv) -----------------------------
-- 
users mailing list
[email protected]
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Mailing_list_guidelines


[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux