Re: USB wireless broadband modem from Vodafone on F11 HOW TO CONNECT?

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 





On Thu, Oct 8, 2009 at 11:13 PM, L <[email protected]> wrote:


On Thu, Oct 8, 2009 at 10:46 PM, Didar Hossain <[email protected]> wrote:
On Wed, Oct 7, 2009 at 3:46 PM, L <[email protected]> wrote:


On Tue, Oct 6, 2009 at 1:09 AM, kalinix <[email protected]> wrote:
On Mon, 2009-10-05 at 19:09 +1100, L wrote:
Hi,

I plan to get a USB wireless Broadband modem from Vodafone
http://www.vodafone.com.au/personal/mobilebroadband/mobile-broadband-prepaid.htm

The deal seems attractive. any of you have this USB modem work on
Fedora 11 via NM?

I am happy to hear you experiences with Vodafone USB wireless modem.

Y


I do, and it works ok both from NM and cli (through wvdial).

However there is also https://forge.betavine.net/



Could you show some steps? after plug this USB modem in, I got message
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 5
usb 2-1: New USB device found, idVendor=12d1, idProduct=1001
usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=1
usb 2-1: Product: HUAWEI Mobile
usb 2-1: Manufacturer: �������������������
usb 2-1: SerialNumber: �������������������
usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
option 2-1:1.0: GSM modem (1-port) converter detected
usb 2-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0
option 2-1:1.1: GSM modem (1-port) converter detected
usb 2-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1
option 2-1:1.2: GSM modem (1-port) converter detected
usb 2-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB2
usb-storage: probe of 2-1:1.3 failed with error -1

NM does not show any response.

That one is the Huawei E620 USB modem (grep -i huawei -A 5  /var/lib/misc/usb.ids)

As root, you will need to run "wvdialconf" - this will create a "/etc/wvdial.conf" file.
You will just need to update the "Phone", "Username" and "Password" entries.

Here is how my "/etc/wvdial.conf" looks -

[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Modem Type = Analog Modem
Baud = 9600
New PPPD = yes
Modem = /dev/ttyUSB0
ISDN = 0
Phone = xxxx
Password = xxxxxxx
Username = xxxxxxxx
Stupid Mode = On

thanks, my modem is E620 too. after activated, i was give

account number 4000xxxxx
MSISDN 0451xxxxxx  alike mobile number
pin xxxxxx

which of these is phone, password and username in wvdial,conf

thanks for your help

fater put this

phone = *99#
username = 0451xxxxxx
password=0000

in the wvdial.conf

I get this messege


 
YATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
ATDT*99#
CONNECT
--> Carrier detected.  Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Fri Oct  9 00:52:53 2009
--> Pid of pppd: 6947
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> Using interface ppp0
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> Authentication (CHAP) started
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> Authentication (CHAP) started
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> Authentication (CHAP) successful
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> pppd: H[1b]< `[19]<
--> Disconnecting at Fri Oct  9 00:52:58 2009
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 20 seconds
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK


just a bit follow up

 

I had to put in the "Stupid Mode = On" line myself. The other lines were put in by `wvdialconf'.
Note: I am using the Huawei EC1260 USB modem, so your "Init1" and "Init2" strings may come
out different.

I am using an older NM (Network-Manager) where dialup is broken, so can't help you there.

Regards,
Didar




-- 
fedora-list mailing list
[email protected]
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines

[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux