[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



I've been having to compile the release candidate drivers of the next
version of the alsa drivers to have sound on my hda-intel card.

00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SB600 Azalia
        Subsystem: Dell Unknown device 0206
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=slow >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 64, Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin ? routed to IRQ 16
        Region 0: Memory at febfc000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Capabilities: <access denied>

Yes, it is an hda-intel, it's correctly detected, the drivers are loaded but
there are no devices :)

Compiling is fairly easy 3 steps:
	Download alsa-driver-version.tar.bz2 to /tmp
	cd /tmp
	tar xjvf alsa-driver-version.tar.bz2
	cd alsa-driver-version
1.	./configure --with-cards=snd-hda-intel
2.	make
	su -
	cd /tmp/alsa-driver-version
3.	make install

The other "steps" are more like implied necessities which I decided to
include for completeness.


On Thu, Oct 04, 2007 at 12:39:41PM -0400, Andrew Parker wrote:
> On 10/4/07, R. G. Newbury <[email protected]> wrote:
> > Date: Thu, 4 Oct 2007 12:16:50 +0200
> > From: "antonio montagnani" <[email protected]>
> > Subject: No sound with Intel (ICH8 Family)
> > To: Fedora <[email protected]>
> > Message-ID:
> >         <[email protected]>
> > Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
> >
> > I have solved my problems with Grub installation on an external USB
> > disk and now I want to solve the non audio-problem with my new laptop
> > (Acer Aspire 5720)
> >
> > The sound-card-config tool says that it is identified as snd-hda-intel.
> >  >From lspci I get:
> >
> > 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio
> > Controller (rev 03)
> 
> Is the sound working through the headphones, but not the speakers?
> 
> If so:
> 
>     https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=290161
> 
> and upstream:
> 
> On 10/4/07, R. G. Newbury <[email protected]> wrote:
> > Date: Thu, 4 Oct 2007 12:16:50 +0200
> > From: "antonio montagnani" <[email protected]>
> > Subject: No sound with Intel (ICH8 Family)
> > To: Fedora <[email protected]>
> > Message-ID:
> >         <[email protected]>
> > Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
> >
> > I have solved my problems with Grub installation on an external USB
> > disk and now I want to solve the non audio-problem with my new laptop
> > (Acer Aspire 5720)
> >
> > The sound-card-config tool says that it is identified as snd-hda-intel.
> >  >From lspci I get:
> >
> > 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio
> > Controller (rev 03)
> 
> Is the sound working through the headphones, but not the speakers?
> 
> If so:
> 
>     https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=290161
> 
> and upstream:
> 
>     https://bugtrack.alsa-project.org/alsa-bug/view.php?id=3394
> 
> There's been no upstream activity (on the bugzilla, can't say they
> haven't done anything), so it might be worth adding a "me too"
> comment?
> 
> -- 
> fedora-list mailing list
> [email protected]
> To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list

-- 
This statement is false.
Today is Prickle-Prickle, the 60th day of Bureaucracy in the YOLD 3173
+ No matter how much you do, you never do enough -- unknown
+ Whatever you do will be insignificant,
| but it is very important that you do it -- Gandhi
+ So let's do it...?


[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]
  Powered by Linux