Re: mount: could not find any free loop device

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



On Wed, Jun 27, 2007 at 12:36:28AM +0200, Andras Simon wrote:
>  On 6/27/07, Andras Simon <[email protected]> wrote:
> > I'm trying to
> >
> > mount -o loop,offset=32256 /usr/local/kvm-images/WinXP.raw /mnt/
> >
> > as I've done successfully several times before, but now I get
> >
> > mount: could not find any free loop device
> >
> > What can possibly use loop devices? There are eight processes called
> > loop0 through loop7, all started by kthread. But I've no idea what
> > they do and if it's them who are using the loop devices.
> >
> > This is on Fedora 7.
> 
>  losetup -a shows
> 
>  /dev/loop0: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop1: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop2: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop3: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop4: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop5: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop6: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
>  /dev/loop7: [080c]:14073859 (/usr/local/kvm-images/WinXP.raw), offset 32256
> 
>  and
> 
>  losetup -d /dev/loop0
> 
>  etc. gets rid of them, mount works again. What is still a mystery is
>  why all these loop devices were set up.
> 

Do you use kvm? The setup scripts could be buggy and forgetting to
remove the device.

-- 
lfr
0/0

Attachment: pgpOzlufy0k4I.pgp
Description: PGP signature


[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux