Re: No Sound on F13 (Realtek ALC889 on board)

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



  On 10/10/2010 06:20 PM, Nakai wrote:
> Hello all,
>
> I have a problem with sound, there is no sound on Fedora 13.
>
> It had worked fully on F11.
> Since it was upgraded to F12, it have NOT worked
> and still this problem remains on F13.
>
> It does not seem to be coursed by volume-control mute.
> According to dmsg, the device seems to be recognized correctly.
>
> So I have no more idea...
> plz help.
>
>
> some information is below.
>
> $ amixer -c 0
> Simple mixer control 'Master',0
>    Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined penum
>    Playback channels: Mono
>    Limits: Playback 0 - 64
>    Mono: Playback 64 [100%] [0.00dB] [on]
> Simple mixer control 'Headphone',0
>    Capabilities: pswitch penum
>    Playback channels: Front Left - Front Right
>    Mono:
>    Front Left: Playback [on]
>    Front Right: Playback [on]
> Simple mixer control 'PCM',0
>    Capabilities: pvolume penum
>    Playback channels: Front Left - Front Right
>    Limits: Playback 0 - 255
>    Mono:
>    Front Left: Playback 254 [100%] [0.20dB]
>    Front Right: Playback 254 [100%] [0.20dB]
>
>
> $ uname -r
> 2.6.34.7-56.fc13.x86_64
>
> $ aplay -l
> **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
> card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC889 Analog [ALC889 Analog]
>    Subdevices: 1/1
>    Subdevice #0: subdevice #0
> card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC889 Digital [ALC889 Digital]
>    Subdevices: 1/1
>    Subdevice #0: subdevice #0
>
>
> $ lsmod | grep snd
> snd_hda_codec_realtek   297127  1
> snd_hda_intel          23960  2
> snd_hda_codec          85624  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
> snd_hwdep               6454  1 snd_hda_codec
> snd_seq                53005  0
> snd_seq_device          6159  1 snd_seq
> snd_pcm                80324  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
> snd_timer              19882  2 snd_seq,snd_pcm
> snd                    62913  12
> snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm,snd_timer
> soundcore               6390  1 snd
> snd_page_alloc          7437  2 snd_hda_intel,snd_pcm
>
>
> $ dmesg | grep ALSA -6
> HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A ->  GSI 22 (level, low) ->  IRQ 22
>    alloc irq_desc for 32 on node -1
>    alloc kstat_irqs on node -1
> HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 32 for MSI/MSI-X
> HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
> hda_codec: ALC889: BIOS auto-probing.
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4385: autoconfig: line_outs=4
> (0x14/0x15/0x16/0x17/0x0)
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4389:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4393:    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4394:    mono: mono_out=0x0
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4397:    dig-out=0x1e/0x0
> ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:4405:    inputs: mic=0x18, fmic=0x19, line=0x1a,
> fline=0x0, cd=0x0, aux=0x0
> ALSA sound/pci/hda/patch_realtek.c:1287: realtek: No valid SSID, checking pincfg
> 0x4007f603 for NID 0x1d
> ALSA sound/pci/hda/patch_realtek.c:1303: realtek: Enabling init ASM_ID=0xf603
> CODEC_ID=10ec0889
> nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
> Disabling lock debugging due to kernel taint
> nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A ->  GSI 16 (level, low) ->  IRQ 16
> nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
> vgaarb: device changed decodes:
> PCI:0000:01:00.0,olddecodes=io+mem,decodes=none:owns=io+mem
> NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  256.53  Fri Aug 27 20:27:48 PDT 2010
>
>
> $ rpm -qa | grep alsa
> alsa-lib-1.0.23-1.fc13.i686
> alsa-lib-devel-1.0.23-1.fc13.x86_64
> alsa-oss-1.0.17-4.fc12.x86_64
> alsa-lib-1.0.23-1.fc13.x86_64
> alsa-utils-1.0.23-3.fc13.x86_64
> alsa-plugins-pulseaudio-1.0.22-1.fc13.i686
> alsa-plugins-pulseaudio-1.0.22-1.fc13.x86_64
> alsa-oss-libs-1.0.17-4.fc12.x86_64
>
>
> $ rpm -qa | grep pulse
> pulseaudio-libs-glib2-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-module-x11-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-module-bluetooth-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-gdm-hooks-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-libs-0.9.21-6.fc13.i686
> pulseaudio-utils-0.9.21-6.fc13.x86_64
> pulseaudio-module-gconf-0.9.21-6.fc13.x86_64
> alsa-plugins-pulseaudio-1.0.22-1.fc13.i686
> alsa-plugins-pulseaudio-1.0.22-1.fc13.x86_64
> pulseaudio-libs-0.9.21-6.fc13.x86_6
Is pulseaudio running?
ps -ef | grep pulseaudio

-- 
users mailing list
[email protected]
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Mailing_list_guidelines


[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux