Re: Intel 82574L on SuperMicro S8SIL-F (Fix!)

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

 



On Tue, Aug 3, 2010 at 21:23, Michael Cronenworth <[email protected]> wrote:
>  On 08/03/2010 04:00 PM, Mark W. Jeanmougin wrote:
>> To fix it, I went into the BIOS, set things back to default, then
>> changed the ACPI version to 3.0.  Now things work OK.
>
> Actually, that's not the fix. I thought this 'fixed' it too, but you'll
> have a broken network in a few hours.

Yup!

> The fix is to disable PCI-E ASPM. In the BIOS there is an option for
> Active State Power Management, and you need to set it to disabled.

That didn't work for me.

> There is a hardware flaw in the 82574L that prevents ASPM from working.
>
> Reference this thread:
> https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=2908463&group_id=42302&atid=447449

Thanks for the link!

I was able to add "pcie_aspm=off" as a kernel parameter.  Now, things
seem to work again.  We'll see how long this lasts before something
else breaks.  :)

As a side note, the NIC doesn't properly activate on boot.  I get a
message saying that there is no link present, check cable.  A simple
"ifup eth0" gets packets moving again.  This NIC seems to leave much
to be desired.  :)

MJ
-- 
users mailing list
[email protected]
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Mailing_list_guidelines



[Index of Archives]     [Current Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Fedora SELinux]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]     [Fedora Docs]

  Powered by Linux